Γεώργιος Νικολάου

Ονομάζομαι Νικολάου Γεώργιος, γιος του Κωνσταντίνου και της Αρτεμισίας  Νικολάου, είμαι 33 ετών και εργάζομαι ως εκπαιδευτικός – φιλόλογος στο Αριστοτέλειο Κορινθιακό Εκπαιδευτήριο.

     Γεννήθηκα και μεγάλωσα στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, όπου ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές σπουδές. Σπούδασα στην Φιλοσοφική Σχολή Ιωαννίνων στο Τμήμα Φιλολογίας (Κλασική Ειδίκευση). Είμαι κάτοχος της αγγλικής, της γαλλικής και της γερμανικής γλώσσας και έχω κρατική πιστοποίηση στον τομέα της πληροφορικής. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια Κλασικών Σπουδών, Φιλοσοφίας, Γλωσσολογίας ,Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας και αρθρογραφώ σε επιστημονικά περιοδικά.

      Με την ολοκλήρωση των σπουδών μου εκπλήρωσα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις. Μετά το πέρας της στρατιωτικής θητείας διαμένω στους Αγίους Θεοδώρους κι έχω αφιερώσει τον εαυτό μου στην εκπαίδευση.

      Βασικός μου στόχος δεν είναι απλώς η μηχανιστική και στείρα μετάδοση γνώσεων, αλλά η γαλούχηση των νέων ανθρώπων με τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά που με χαρακτηρίζουν, τα οποία έχω προσλάβει από την οικογένειά μου, και η ολόπλευρη και ισορροπημένη ανάπτυξη της νεανικής αδιάπλαστης προσωπικότητας με την διάνοιξη των πνευματικών οριζόντων, την καλλιέργεια της νεανικής ψυχής και την διάπλαση του ήθους.

      Ήθος, ειλικρίνεια, εντιμότητα, διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά στο κοινωνικό σώμα, απόλυτη ταύτιση με το αρχαιοελληνικό ιδανικό του «λέγειν και πράττειν»  είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που με διέπουν, γι’αυτό αποφάσισα να ασχοληθώ με τις δημόσιες υποθέσεις·  για να εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις, προκειμένου να αναβαθμιστούν τόσο ο Δήμος μας όσο και οι Άγιοι Θεόδωροι.